Mjerenje buke u zatvorenom prostoru

Mjerenjem ekvivalentne razine buke htjeli smo utvrditi, da li je izmjerena razina buke u zatvorenom boravišnom prostoru, odabranih lokacija u zgradi Gimnazije u  Požegi, u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.

Kao mjesta mjerenja smo u zgradi Gimnazije Požega izabrali: 1. Konferencijsku dvoranu ( u podrumskom prostoru), 2. Hodnik i stubište ( 2. kat), 3. Učionicu fizike ( 2. kat).

 

opširnije

Mjerenje brzine doze gama zračenja

Uređajem GAMMA-SCOUT mjerili smo brzinu doze gama zračenja. Na školskom igralištu Gimnazije Požega (φ  = 45 20´ 03˝ N , λ  = 170 40´ 45˝  E ) između 29.10. i 10.11.2014. , na visini 100 cm od tla , gotovo svaki dan u trajanju po 10 minuta  mjerili smo brzinu doze gama zračenja. Srednja vrijednost brzine doze gama zračenja u tom razdoblju , na toj lokaciji, je bila 0,180 μSv/h.

opširnije

Na lokacijama u blizini Orljavca i Vidovaca određivat ćemo kemijske pokazatelje kvalitete vode rijeke Orljave.

Terenska nastava na Orljavi 24.10.2014.

U sklopu Projekta GEL u petak, 24.  listopada 2014. godine,  planiramo izvesti terensku nastavu u Orljavcu i Vidovcima. Određivat ćemo kemijske pokazatelje kvalitete vode rijeke Orljave. Na terensku nastavu krećemo u 10,00 sati ispred Gimnazije, a uzorkovanje i mjerenje na terenu odradit ćemo uz pomoć voditelja Vodnogospodarske ispostave Hrvatskih voda za mali sliv "Orljava-Londža" sa sjedištem u Požegi gospodinom Miroslavom Taborskim.

Važno! Molimo sudionike da se za izlazak na teren obuju, odjenu i opreme sukladno očekivanim terenskim i vremenskim prilikama.

opširnije

Earth Hour 2014: Vidimo se pod zvijezdama!

Sat za planet Zemlju najveća je globalna volonterska inicijativa nastala 2007. u Australiji pod pokroviteljstvom WWF-a. Prošle godine se pokretu pridružilo 7000 gradova iz 150 zemalja svijeta, a ove godine pridružite se i vi! U subotu, 29.3.2014. u 20.30 ugasite nepotrebnu rasvjetu i uređaje na sat vremena, izađite na balkon, u vrt ili na ulicu, potražite zvijezde na nebu i uzvratite im osmjehom kada vas prepoznaju i radosno namignu. Obećajte im, bit ćete brižni i puni ljubavi prema planetu Zemlji! Voljet ćete njenu floru i faunu, čuvati njene vode, i naravno - ne rasipati energiju!

opširnije

Stranice