Earth Hour 2014: Vidimo se pod zvijezdama!

Sat za planet Zemlju najveća je globalna volonterska inicijativa nastala 2007. u Australiji pod pokroviteljstvom WWF-a. Prošle godine se pokretu pridružilo 7000 gradova iz 150 zemalja svijeta, a ove godine pridružite se i vi! U subotu, 29.3.2014. u 20.30 ugasite nepotrebnu rasvjetu i uređaje na sat vremena, izađite na balkon, u vrt ili na ulicu, potražite zvijezde na nebu i uzvratite im osmjehom kada vas prepoznaju i radosno namignu. Obećajte im, bit ćete brižni i puni ljubavi prema planetu Zemlji! Voljet ćete njenu floru i faunu, čuvati njene vode, i naravno - ne rasipati energiju! Sklopite savez o harmoničnom suživotu s prirodom.

Učenici  1.b, u suradnji s 2.a, 2.b, 2.c, 2.d i 4.e, koji su prethodnih godina sudjelovali u međunarodnom projektu International Student Footprint Challenge i koji su se 2013. pridružili Pikniku za Zemlju, pozivaju Vas da im se pridružite i proučite mrežne stranice Sata za Zemlju i WWF-a te da u subotu, 29. 3. 2014. u 20.30 ugasite svu nepotrebnu rasvjetu i uređaje na sat vremena te donesete bar nekoliko važnih i ekološki osviještenih odluka!  
Predlažemo, prvo  pogledajte Earth Hour 2014 video, a zatim pročitajte 12 inspirativnih priča vezanih uz prelijepe, ali ugrožene dijelove svijeta. Pitamo se kome biste prvo pomogli? Antarktici, Nigeriji i Tahitiju ili možda Amazoni i Velikom koraljnom grebenu? I nama se teško odlučiti.
Nakon toga pođite korak dalje i proučite savjete Live Green zasnovane na poznatom principu „reduce, reuse, recycle“, obrativši pritom pažnju na kalkulator i eko gurua. Preuzmite i vrlo korisni džepni vodič One Planet Lifestyle.
A zatim, kada se umorite, odaberite  poster za uspomenu, pošaljite e-razglednicu,  poslušajte When the lights go down (ovdje su stihovi), ili jednostavno odlutajte do facebooka  i pridružite se milijunima drugih ljudi koje zanima što se događa u Parizu, Londonu, New Yorku…!
I ne zaboravite na Spidermana koji će ugasiti rasvjetu u Singapuru!
I na kraju u san zaplovite slijedeći spektakularnu norvešku auroru borealis!
Želimo vam lijepu subotnju večer!
Pokažite da vam je stalo do budućnosti planeta na kojem živimo!


Vaši zeleni prijatelji
Autor: 4. e i Dubravka Čokrlić, prof.

Kategorija: 
Slike i video: 
Da